Sauce Rossini
Maaltijd
sauzen
Keuken
Frans
Porties
Prep Tijd
6
personen
30
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
30
minuten
Ingrediƫnten
2
el
olijfolie
250
g
runderpoelet
in blokjes
1
tl
zwarte peperkorrels
gekneusd
2
sjalotten
dungesneden
100
ml
rode wijn
250
ml
runderbouillon
125
ml
jus de truffe
1
bos
platte peterselie
alleen de stelen
zout en peper
Instructies
Verwarm olie in een koekenpan en bak hier het vlees stevig in aan.
Temper het vuur als het vlees aan alle kanten bruin is, voeg peperkorrels en sjalot toe en bak nog 10 minuten door.
Blus af met rode wijn en schraap alle aanbaksels van de bodem van de pan.
Voeg als de wijn bijna is verdampt bouillon, jus de truffe en peterseliestelen toe, breng aan de kook en laat tot de helft indampen.
Passeer de saus door een zeef en breng op smaak met zout en peper.