Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 250 g runderpoelet in blokjes
- 1 tl zwarte peperkorrels gekneusd
- 2 sjalotten dungesneden
- 100 ml rode wijn
- 250 ml runderbouillon
- 125 ml jus de truffe
- 1 bos platte peterselie alleen de stelen
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwarm olie in een koekenpan en bak hier het vlees stevig in aan.
- Temper het vuur als het vlees aan alle kanten bruin is, voeg peperkorrels en sjalot toe en bak nog 10 minuten door.
- Blus af met rode wijn en schraap alle aanbaksels van de bodem van de pan.
- Voeg als de wijn bijna is verdampt bouillon, jus de truffe en peterseliestelen toe, breng aan de kook en laat tot de helft indampen.
- Passeer de saus door een zeef en breng op smaak met zout en peper.