sauce Antiboise
Maaltijd
sauzen
Keuken
Frans
Porties
Prep Tijd
4
personen
30
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
30
minuten
Ingrediƫnten
6
tomaten
ontveld
2
sjalot
fijngesnipperd
1 1/2
teen
knoflook
geraspt
200
ml
kippenbouillon
3
takjes
basilicum
blaadjes gesneden
25
ml
olijfolie
1/2
citroen
alleen sap
20
ml
balsamicoazijn*
zout en peper
Instructies
Snijd de tomaten in 4-en en verwijder de zaden. Snijd de tomaatpartjes in fijne brunoise (blokjes) en bewaar het tomatenvocht.
Fruit de sjalot glazig in olijfolie, voeg knoflook, tomatenvocht en kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat tot de helft reduceren.
Voeg blokjes tomaat toe en breng op smaak met basilicum, citroensap, balsamicoazijn, zout en peper (niet meer verwarmen)