Recept Afdrukken
Saté daging (rund)
Maaltijd snack
Keuken indonesisch
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
persoen
Ingrediënten
Maaltijd snack
Keuken indonesisch
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
persoen
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng de olie van de sweet soy met knoflook, gember, kurkuma, komijn, cayennepeper en vissaus tot een marinade.
  2. Marineer het vlees 6 uur in de marinade in de koeling, laat uitlekken en rijg aan bamboespiesjes*.
  3. Stook de bbq naar de juiste temperatuur/hoogte (heet|250ºC|3), schroei het vlees rondom dicht en gaar tot de gewenste cuisson (kern 50ºC voor rosé, wat best mag met diamanthaas).
  4. Serveer met de sweet soy.
Notities

* Leg de spiesjes minimaal 30 minuten in een bakje water met een gewicht op de spiesjes, zo verbranden ze iets minder snel. Je kunt natuurlijk ook rvs spiesjes nemen.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.