Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 10 minuten |
Porties |
persoen
|
Ingrediënten
- 1 recept sweet soy
- 2 el ketjap manis zoet
- 2 tenen knoflook gehakt
- 1 cm gember geraspt
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijn
- 1/2 tl cayennepeper
- 1 tl vissaus
- 750 g diamanthaas in blokjes van 2x2 cm
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng de olie van de sweet soy met knoflook, gember, kurkuma, komijn, cayennepeper en vissaus tot een marinade.
- Marineer het vlees 6 uur in de marinade in de koeling, laat uitlekken en rijg aan bamboespiesjes*.
- Stook de bbq naar de juiste temperatuur/hoogte (heet|250ºC|3), schroei het vlees rondom dicht en gaar tot de gewenste cuisson (kern 50ºC voor rosé, wat best mag met diamanthaas).
- Serveer met de sweet soy.
Notities
* Leg de spiesjes minimaal 30 minuten in een bakje water met een gewicht op de spiesjes, zo verbranden ze iets minder snel. Je kunt natuurlijk ook rvs spiesjes nemen.