Salade van gegrilde groentes
Porties Prep Tijd
3personen 45minuten
Porties Prep Tijd
3personen 45minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng alle groentes met 100 ml olijfolie en zout.
  2. Klop citroensap met sjalot en knoflook en voeg al kloppend in een dun straaltje het restant van de olie toe. Breng op smaak met zout.
  3. Begin ermee de bovenste groentes om en om krokant te grillen. Dus eerst de spruitjes en de pompoen, 2 minuten later bloemkool, paprika en uien totdat ze allemaal goudbruin en redelijk gaar zijn. Houd warm in een op 60ºC voorverwarmde oven of onder een dubbele laag aluminiumfolie.
  4. Grill nu courgette, champignons en peultjes en sluit de laatste 3 minuten af met de little gem.
  5. Overgiet de warme groenten met vinaigrette, dek af met plasticfolie en laat de smaken 30 minuten infuseren.
  6. Breng op smaak met zout en peper.