Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 6 halve manen 5 pompoen (5 mm)
- 6 roosjes bloemkool
- 1 rode paprika in strips gesneden
- 1 gele paprika in strips gesneden
- 2 zoete uien in halve manen van 5 mm
- 1 in courgette schuin gesnedenplakken van 5 mm
- 12 champignons doormidden
- 3 kropjes little gem doormidden
- 100 ml olijfolie
- 2 el citroen
- 2 sjalot fijngesnipperd
- 1 teen knoflook geraspt
- 2 ribeyes van 300 gram
- zeezout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng alle groentes met olijfolie en zout.
- Klop citroensap met zeezout en knoflook en voeg al kloppend in een dun straaltje de olie toe. Voeg sjalot toe
- Begin ermee de bovenste groentes om en om krokant te grillen. Dus eerst de pompoen en bloemkool, 2 minuten later paprika en uien totdat ze allemaal goudbruin en redelijk gaar zijn.
- Grill nu courgette en champignons en sluit de laatste 3 minuten af met de little gem.
- Overgiet de warme groenten met vinaigrette, breng op smaak met zout en peper, dek af met plasticfolie en laat de smaken 30 minuten infuseren.
- Grill de ribeyes aan beide kanten krokant en maak een mooie grillruit. Laat 10 minuten rusten voordat je ze trancheert en serveert met de groentes.