Prep Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 12 spruitjes doormidden
- mm pompoen 6 halve manen van 5dikte
- 6 kleine roosjes bloemkool
- 1 rode paprika in strips gesneden
- 1 gele paprika in strips gesneden
- 2 zoete uien in halve manen van 5 mm
- 1 courgette in schuin gesnedenplakken van 5 mm
- 12 champignons doormidden
- 18 peultjes
- 3 kropjes little gem doormidden
- 250 ml olijfolie
- 30 ml citroen
- 2 sjalot fijn gesnipperd
- 1 teen knoflook geraspt
- Maldon zeezout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng alle groentes met 100 ml olijfolie en zout.
- Klop citroensap met sjalot en knoflook en voeg al kloppend in een dun straaltje het restant van de olie toe. Breng op smaak met zout.
- Begin ermee de bovenste groentes om en om krokant te grillen. Dus eerst de spruitjes en de pompoen, 2 minuten later bloemkool, paprika en uien totdat ze allemaal goudbruin en redelijk gaar zijn. Houd warm in een op 60ºC voorverwarmde oven of onder een dubbele laag aluminiumfolie.
- Grill nu courgette, champignons en peultjes en sluit de laatste 3 minuten af met de little gem.
- Overgiet de warme groenten met vinaigrette, dek af met plasticfolie en laat de smaken 30 minuten infuseren.
- Breng op smaak met zout en peper.