Saffraan peren
Maaltijd
dessert
Keuken
Frans
Porties
Prep Tijd
6
personen
15
minuten
Kook Tijd
30
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
15
minuten
Kook Tijd
30
minuten
Ingrediënten
6
peren
geschild, Doyenne de Comice
1
liter
appelsap
100
g
suiker
12
draadjes
saffraan
6
kardemompeulen
gekneusd
60
g
geschaafde amandelen
getoast
200
g
crème fraîche
Instructies
Snijd de peren verticaal doormidden en verwijder met een scherp mesje het halve klokhuis.
Breng appelsap, suiker, saffraan en kardemom tegen de kook aan
Leg de peren in het warme vocht, zorg dat ze helemaal onder staan, en stoof ze in een half uur gaar.
Haal de peren uit het kookvocht, verwijder de kardemom en kook het vocht in tot een siroop.
Overgiet de peren met de siroop, bestrooi met amandelen en serveer direct.