Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 40 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 2 el olijfolie
- 800 g rundersaucijzen* in 4-en gesneden
- 600 g selderijknol in blokjes
- 200 g bospeen gesneden
- 3 takjes salie
- 500 ml groentebouillon van pag. XX
- 4 stengels bleekselderij gesneden
- 1 citroen alleen rasp
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Fruit ui glazig in olie en voeg de stukjes saucijs toe. Zet het vuur iets hoger en schroei het vlees rondom dicht**.
- Voeg selderijknol, bospeen en salie toe, bak 3 minuten door en voeg zoveel bouillon toe tot selderij en vlees onder staan.
- Gaar 20 minuten op een lage pit en voeg bleekselderij toe.
- Gaar nog 10 minuten door en controleer de garing van de knolselderij.
- Je kunt het vocht nog iets laten indampen, afhankelijk van de hoeveelheid en de smaak, maar ik zou het dan eerst even passeren door een vergiet en de vaste ingrediënten afdekken met een dubbele laag aluminiumfolie. Na het indampen alles weer mengen en even doorwarmen.
- Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met citroenrasp.