Roze zuurkool
Maaltijd
hoofdgerecht
Keuken
internationaal
Porties
Prep Tijd
3
personen
20
minuten
Kook Tijd
30
minuten
Porties
Prep Tijd
3
personen
20
minuten
Kook Tijd
30
minuten
Ingrediƫnten
1
witte ui
gesnipperd
100
ml
zonnebloemolie
500
g
varkenspoelet
1
blikje
tomatenpuree
(70 gram)
1
el
paprikapoeder
500
g
wijnzuurkool
even afgespoeld
250
ml
slagroom
zout en peper
Instructies
Smoor de ui in een braadpan glazig in de olie en voeg het varkensvlees toe.
Roerbak het vlees om en om bruin en meng met tomatenpuree en paprikapoeder.
Bak het vlees nog 5 minuten door voordat je de goed uitgeknepen zuurkool toevoegt. Verdeel de zuurkool goed door het vlees en voeg room toe.
Laat de zuurkool een half uur zachtjes stoven, controleer de gaarheid en breng op smaak met zout en peper.