rollade gevuld met dragon
Maaltijd
hoofdgerecht
Keuken
Frans
Porties
Prep Tijd
6
personen
15
minuten
Kook Tijd
45
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
15
minuten
Kook Tijd
45
minuten
Ingrediënten
1,2
kilo
varkensfilet
1
bos
dragon
alleen de blaadjes, gesneden
zout en peper
1
eetl
olijfolie
150
ml
droge witte wijn
150
ml
kippenbouillon
250
ml
room
Instructies
Snijd met een lang dun mes de varkensfilet vanaf de zijkant helemaal in tot ‘ie er aan de andere kant weer uitkomt en maak een sleuf van 5 cm breed.
Vul met je vingers het gat vanaf beide kanten met de gesneden dragon en zorg dat de verdeling evenredig is.
Bind de filet op met slagerstouw en bestrooi met zout en peper.
Bak de rollade rondom krokant aan in wat olijfolie en gaar in een voorverwarmde oven op 180ºC rustig door naar een kerntemperatuur van 66ºC.
Laat 10 minuten rusten en snijd daarna in 1 cm dikke plakken.
Zet ondertussen de braadslede op het vuur, roer de aanbaksels los en blus af met witte wijn en bouillon. Laat inkoken en voeg room toe.
Laat de roomsaus inkoken tot lekker (als de saus te dun is kun je die wat binden met allesbinder of maizena) en breng op smaak met zout en peper.