Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 kg rollade varkens-
- 1 mandarijn doormidden
- 1 citroen doormidden
- 2 sjalotten doormidden
- 2 tenen knoflook gekneusd
- 50 g boter
- 100 ml witte wijn
- 100 ml kippenbouillon
- 300 ml room
- zout en peper
- allesbinder optioneel
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Haal je rollade een half uur van tevoren uit de koeling en bestrooi met zout en peper.
- Leg de rollade met mandarijn, citroen, sjalotten, knoflook, tijm en boter in een braadlslede en zet 45 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven. Haal ‘m eruit als de kern 68ºC aangeeft.
- Bedek de rollade met een dubbelgevouwen stuk alufolie en laat een kwartier rusten.
- Passeer ondertussen de inhoud van de braadslede door een zeef, knijp nog even in de citrus, en breng dat sap tegen de kook aan.
- Blus af met witte wijn, laat even inkoken, voeg kippenbouillon toe en laat inkoken tot je 100 ml overhebt.
- Voeg room toe en laat inkoken tot lekker (niet tot dik, het moet liever lekker dan dik zijn).
- Is de saus lekker maar te dun bindt haar dan met wat allesbinder.