rijstpudding met dadel en citroen, van de bbq
bbq met een klep, temperatuur 180ºC, indirect vuur
Maaltijd
dessert
Porties
Prep Tijd
6
personen
30
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
60
minuten
60
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
30
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
60
minuten
60
minuten
Ingrediënten
200
gram
dadels
ontpit en fijngesneden
4
eieren
75
gram
suiker
1
vanillestokje
doormidden en uitgeschraapt
750
ml
melk
2
citroenen
alleen rasp
200
gram
witte rijst
Instructies
kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak, giet af en laat afkoelen
meng melk, eieren en suiker en roer dat vervolgens met vanillemerg, citroenrasp en rijst tot een dikke pap.
leg de dadels onderin een ronde metalen vorm van 2 liter en vul op met de rijstepap.
gaar in 45 à 60 minuten tot een pudding op 180ºC in de bbq.
Notities
Dit recept staat in mijn Simple Smart BBQ (uitgeverij Carrera).