Rigatoni Arabbiata “Osman”
Maaltijd
hoofdgerecht
Keuken
Italian
Porties
Prep Tijd
2
personen
15
minuten
Kook Tijd
10
minuten
Porties
Prep Tijd
2
personen
15
minuten
Kook Tijd
10
minuten
Ingrediënten
3
el
sjalot
fijngesnipperd
5
el
olijfolie
1
teen
knoflook
geperst
100
ml
room
200
g
tomatensaus
vers
chili flakes
naar smaak
50
g
Parmezaanse kaas
fijngeraspt
200
g
rigatoni
al dente gekookt en koudgespoeld
10
blaadjes
basilicum
fijngesneden
Parmezaanse kaas
aan een stuk
zout en peper
Instructies
Sjalot even garen in de helft van de olijfolie, knoflook toevoegen en nog even doorgaren tot glazig.
Afblussen met room, opkoken en tomatensaus toevoegen.
Chiliflakes en Parmezaanse kaas toevoegen en de laatste laten smelten.
Saus mengen met de pasta, verwarmen, iets lopender maken met het restant van de olie en basilicum toevoegen.
Serveren met à la minute geraspte Parmezaan.