Rigatoni met gamba
Porties Prep Tijd
2personen 30personen
Porties Prep Tijd
2personen 30personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de rigatoni volgens de instructie op het pak, spoel koud en bewaar iets van het kookvocht (Italianen killen me nu, pasta voorkoken en koudspoelen, ben je niet goed…?)
  2. Fruit knoflook zacht in boter tot ze lichtbruin wordt.
  3. Zet het vuur hoger, blus af met witte wijn en laat met 50% indampen.
  4. Blus af met bouillon en voeg direct gamba’s toe.
  5. Gaar tot de gamba’s rood kleuren, roer er pasta en doperwten door en laat even doorwarmen (maak eventueel met een paar lepels pastawater iets dunner en creamy).
  6. Roer Parmezaanse kaas door de pasta, breng op smaak met zout en peper en roer er ‘last minute’ de tomaatjes doorheen.
  7. Top met citroenrasp en serveer direct.
Notities

*Koop gamba’s 16/20 zonder kop en pantser (± 16/20 in een lbs, met ASC-keurmerk) en laat die in koud water ontdooien. Als je het koude water 4 keer ververst is het in 5 minuten gepiept en blijven ze tijdens het bakken goed krokant.