Ribeye-rolletjes met bosui
Maaltijd
hoofdgerecht
Keuken
Japans
,
BBQ
Porties
Prep Tijd
6
personen
15
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
6
minuten
2
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
15
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
6
minuten
2
minuten
Ingrediënten
100
ml
Japanse sojasaus
2
el
mirin
2
el
sake
1
tl
zwarte peper
12
plakken
ribeye
(van Berkel stand 14)
8
bosuitjes
buitenste laagje verwijderd
Instructies
Meng sojasaus, mirin, sake en peper tot een lak.
Leg 3 plakken ribeye overlappend op elkaar zodat er een vierkant ontstaat en rol hier 2 bosuitjes in die qua wit deel tegenover elkaar liggen.
Zet de rol vast met 3 satéprikkers en maak in totaal 4 rollen
Schroei de rollen om en om dicht en begin na 3 minuten met het bekwasten met lak.
Grill de rollen in totaal niet langer dan een minuut of 6, laat 2 minuten rusten en snijd ze in plakken. Serveer met het restant van de lak.