Dit is voor mij de ultieme manier van barbecueën, rechtstreeks op de kolen die ik vantevoren even heb schoon geblazen met de föhn van de vrouw.
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 theel. gerookt paprikapoeder
- 1 theel. zwarte peper
- 1 theel. chili flakes
- 1 theel. venkelzaad
- 6 draadjes saffraan
- 1200 gram ribeye in 3 plakken
Ingrediënten
|
|
Instructies
- meng paprikapoeder, zwarte peper, chili flakes, venkelzaad en saffraan in de vijzel en vijzel het zo fijn mogelijk. Passeer door een fijne zeef.
- wrijf de ribeye aan beide kanten in met het specerijenmengsel en laat 15 minuten intrekken.
- blaas met een föhn de meeste as van de gloeiende kolen van de BBQ en leg hier een ribeye op, draai na 1 minuut op de andere kant en laat nog een minuut liggen.
- haal het vlees van de kolen, gebruik de föhn om de as van het vlees te blazen en laat een kwartier in aluminiumfolie rusten.
- herhaal de stappen 3 en 4 met de andere 2 ribeyes, maar na elkaar.
- verwijder het folie en snijd het vlees in dunne plakken, bestrooi met grof zeezout en serveer met mierikswortelsteaksaus.