Porties |
personen
|
Ingrediënten
- korianderzaad
- 2 el achiote zaad*
- 2 takjes oregano alleen de blaadjes, gesneden
- 1 el paprikapoeder
- 1 el knoflookpoeder
- 1 1/2 zeezout
- 1 limoen alleen sap
- 1 citroen alleen sap
- 2 el zonnebloemolie
- 1 kg snapper filet met vel
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bak cayennepeper, koriander en achotezaad in een koekenpannetje tot het lekker gaat ruiken en maal fijn in de vijzel.
- Meng de specerijen met oregano, paprikapoeder, knoflookpoeder en zeezout.
- Meng limoen- en citroensap en olie tot een citrusolie.
- Haal de visfilets door de citrusolie en besprenkel daarna de open kant met de specerijen. Laat 4 uur marineren in de koeling.
- Stook de bbq naar de juiste temperatuur/hoogte (warm|200ºC|2) en probeer meteen de hitte te temperen.
- Dep de vis droog op de velzijde, smeer in met wat extra olie en leg op het vel op het rooster van de gril.
- 7. Het idee is dat je de vis alleen op de velzijde laat garen, dus neem de tijd en zorg dat het vuur niet te hoog is (als je de vis omdraait wordt het een rommeltje…). *Verdubbel de paprika als je geen achiote zaad kunt vinden.