Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 90 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 6 el zonnebloemolie
- 1,2 kilo rundersukade in stukken
- 1 lt kokoswater
- 500 g aardappel vastkokers (Desiré)
- 1 winterpeen gesneden
- 200 g witte limabonen* een nacht geweekt in water
- 1 bos koriander
- 1 limoen in wedges
- zout en grofgemalen peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Fruit de uien in een koekenpan glazig in 2 eetlepels olie.
- Bestrooi het vlees met zout en peper, bak de helft in 2 eetlepels olie in een stoofpan rondom bruin en haal na een paar minuten uit de pan. Herhaal dit met de rest van het vlees.
- Voeg de uien toe aan het vlees en blus af met kokoswater.
- Laat het vlees een half uur zacht stoven en voeg aardappel, wortel en uitgelekte limabonen toe.
- Controleer na 45 minuten de garing van zowel aardappel als bonen.
- Serveer de ragu direct of laat afkoelen en verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
- 7. Bestrooi met koriander en grofgemalen peper. *In Vietnam krijg je allemaal een eigen bakje met zout, peper en een limoenwedge. * Je kunt ook limabonen uit blik nemen. Spoel die af onder een lopende kraan en laat ze de laatste 5 minuten meewarmen.