Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 200 g bladerdeeg
- 30 g bloem
- zonnebloemolie
- 300 g gedroogde bonen of rijst
- 200 g spekdobbelsteentjes probeer spek met weinig zout te vinden
- 250 g geraspte kaas*
- 250 g room
- 3 eieren
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Rol bladerdeeg uit met een deegroller en wat bloem en bekleed een met zonnebloemolie ingevette springvorm ø 22 cm.
- Laat de randen 2 cm oplopen en plak eventuele overlap-stukken deeg vast met behulp van een kwastje water. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Bedek de bodem met bakpapier en vul de vorm met gedroogde bonen of rijst (dit kun je daarna nog maanden hergebruiken, maar alleen voor dit doel).
- Bak de bodem 20 minuten “blind” (dit wil zeggen zonder vulling maar met bonen/rijst zodat het deeg niet opbolt) in een op 185ºC voorverwarmde oven. Laat de bodem afkoelen en verwijder bonen/rijst en bakpapier.
- Bak spekdobbelsteentjes zacht uit, laat uitlekken en iets afkoelen.
- Meng room en eieren tot een liaison.
- Bedek de bodem van de quiche met stukjes spek en geraspte kaas, vul op met de liaison (het room-ei mengsel) en bak de quiche 25 minuten in een op 185ºC voorverwarmde oven.
- Laat iets afkoelen en serveer direct met een groene salade.