Ingrediënten
|
|
Instructies
- Smeer de procureur rondom in met bbq rub en laat minimaal een nacht intrekken in de koeling.
- Stook je bbq (met een klep) tot 107º-130º C, en gebruik de platesetter (met opvangbak)
- Leg de procureur op het rooster, vette kant naar boven en gaar in 8 tot 12 uur uur naar 93º (kern).
- De tijd is uiteraard afhankelijk van de binnentemperatuur (doe) van je bbq.
- Laat het vlees 30 minuten rusten, en trek het daarna met je vingers uit elkaar, en ja…, dit doet pijn!
- Maak het shredded vlees aan met bbq saus maar gebruik niet teveel, en serveer extra saus on the side.
- *Als je geen kamado gebruikt maar bijvoorbeeld een kettle met een dunne wand moet je misschien een keer houtskool bijvullen.
Hallo Julius, welke rub en welke bbq-saus heb je gebruikt?
Beste Julius, in je boeken staat een kern temperatuur van 82 graden. Moet dit 92 zijn aangezien hierboven 93C staat? Mvg