Pulled lamb met harissa en ras el hanout
Porties Prep Tijd
8personen 4,5uur
Porties Prep Tijd
8personen 4,5uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de lamsschouder een uur op keukentemperatuur komen.
  2. Smeer de schouder in met olijfolie, bepoeder met ras el hanout en bestrooi met zout.
  3. Verwarm de barbecue voor naar 125ºC en plaats een platesetter.
  4. Bevestig een probe van de thermometer aan het rooster van de barbecue en steek de andere in de lamsschouder.
  5. Smeer na 2 uur, waarin je de schouder 3 keer hebt gedraaid, de schouder licht in met harissa, pak in aluminiumfolie en gaar nog 2 uur door (tot kern minimaal 85ºC).
  6. Haal de schouder van de bbq, verwijder het folie maar pas op dat je de jus bewaard, en laat een kwartier uitdampen.
  7. Pluk de schouder (‘pulled’) en meng het vlees met het braadvocht en eventueel nog wat extra bbq-saus.
Notities

Weber Summit Kamado Weber Connect Smart Grilling Hub