Prep Tijd | 4,5 uur |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 kg lamsschouder
- 3 el olijfolie
- 2 el ras el hanout
- 2 el maldon zout
- 4 el harissa
- BBQ saus optioneel
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Laat de lamsschouder een uur op keukentemperatuur komen.
- Smeer de schouder in met olijfolie, bepoeder met ras el hanout en bestrooi met zout.
- Verwarm de barbecue voor naar 125ºC en plaats een platesetter.
- Bevestig een probe van de thermometer aan het rooster van de barbecue en steek de andere in de lamsschouder.
- Smeer na 2 uur, waarin je de schouder 3 keer hebt gedraaid, de schouder licht in met harissa, pak in aluminiumfolie en gaar nog 2 uur door (tot kern minimaal 85ºC).
- Haal de schouder van de bbq, verwijder het folie maar pas op dat je de jus bewaard, en laat een kwartier uitdampen.
- Pluk de schouder ('pulled') en meng het vlees met het braadvocht en eventueel nog wat extra bbq-saus.
Notities
Weber Summit Kamado Weber Connect Smart Grilling Hub