Prep Tijd | 60 minuten |
Porties |
g
|
Ingrediënten
- 500 g pruimen schoon
- 1 ui gesnipperd (62 g)
- 200 g bruine basterdsuiker
- 2 cm verse gember
- 1 el mosterdzaad
- 1 Spaanse peper
- 50 g rozijnen
- 250 ml natuurazijn
- 2 steranijs
- 2 kruidnagels
- 1 pijp kaneel
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Breng pruimen met ui, bruine basterdsuiker, gember, mosterdzaad, Spaanse peper, rozijnen, azijn, steranijs, kruidnagels en kaneel aan de kook en laat onder af en toe roeren ± een uur indampen.
- Controleer de dikte, je moet ± 700 gram chutney overhouden aan één recept.
- Schep de chutney in met kokend water gespoelde weckpotten en laat op z'n kop afkoelen.
- Bewaar op een koele en donkere plek.
Notities
* De Spaanse peper ontzaden is een (spicy) keuze, net als het gebruik van natuurazijn (ik gebruik liever een van de wijnazijnen van Forum).