Porties |
|
Ingrediënten
- 50 ml sojamelk ongezoet
- 1 el wittewijnazijn
- 1 el Dijonmosterd
- 100 ml zonnebloemolie
- 10 takjes koriander alleen blaadjes, gesneden
- 2 tenen knoflook gehakt
- 3 jalapeñopepers ontzaad en gesneden
- 2 el olijfolie
- 100 ml crème fraîche
- 1 limoen sap en rasp
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Klop sojamelk met azijn en mosterd kort met de staafmixer tot een homogene massa.
- Voeg al "stavend" (ja dat is tegenwoordig een werkwoord in de moderne keuken) druppel voor druppel de zonnebloemolie toe totdat je ziet dat er een binding ontstaat, daarna kun je de druppels verhogen tot een dun straaltje, zolang je maar blijft ‘staven’.
- Breng de veganaise op smaak met zout en peper (als ze wat te dik is dan kun je haar verdunnen met en scheutje water) en meng met koriander, knoflook en jalapeño in de blender en verdun druppel voor druppel met de olijfolie.
- Meng met de crème fraiçhe, breng op smaak met limoen-sap en -rasp, en zout en peper.