Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 90 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 lt water
- 1 vel kombu van 10x15 cm (zeewier)
- 2 steranijs
- 4 kardamom-peulen open gepeuterd
- 3 kruidnagels
- 10 sechuanpeperkorrels
- 1 stukje gember van 2x2
- 1 Spaanse peper doormidden
- 4 citroenblaadjes ontdooid
- 25 ml sojasaus
- 10 worteltjes in de lengte doormidden
- 300 g knolselderij in frieten
- 300 g haricots verts
- 100 g peultjes
- 100 g doperwtjes ontdooid
- 2 baby-paksoi in 4-en
- 20 stengels bieslook gesneden
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Breng water met kombu tegen de kook aan en schuim 5 minuten regelmatig af met een schuimspaan.
- Voeg steranijs, kardemompeulen, kruidnagel, sechuanpepers, gember, Spaanse peper, citroenblad, en sojasaus toe, laat 45 minuten trekken tot een oosterse “bouillon” en passeer door een zeef.
- Verwarm worteltjes, knolselderij, haricots verts, peultjes en doperwtjes in de oosterse bouillon tot beetgaar (begin met de worteltjes en de knolselderij, na 3 minuten de haricots verts en de peultjes en na weer 1 minuut de paksoi).
- Vul 4 kommen of borden met taugé, leg hierop de groentes en vul op met de bouillon. Bestrooi met bieslook