Portsaus
Maaltijd
sauzen
Keuken
Frans
Porties
Prep Tijd
20
15
minuten
Kook Tijd
45
minuten
Porties
Prep Tijd
20
15
minuten
Kook Tijd
45
minuten
Ingrediƫnten
180
g
sjalot
gesnipperd
200
g
champignon
in dunne plakjes
75
g
boter
100
g
cranberry of zwarte bessen
4
takjes
tijm
2
tenen
knoflook
750
ml
rode port
1
sinaasappel
schil zonder wit
1
lt
kalfsfond
75
g
boter
zout en peper
Instructies
Smelt boter in een ruime pan tot bruisend, voeg sjalot, champignon, cranberry, tijm en knoflook toe en fruit licht aan.
Blus af met rode port, voeg sinaasappelschil toe en laat inkoken tot 2/3 van de originele hoeveelheid.
Voeg kalfsfond toe en laat met de helft inkoken totdat de juiste consistentie en vooral smaak is bereikt.
Passeer door een zeef en breng op smaak met zout en peper.