Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 45 minuten |
Porties |
|
Ingrediënten
- 180 g sjalot gesnipperd
- 200 g champignon in dunne plakjes
- 75 g boter
- 100 g cranberry of zwarte bessen
- 4 takjes tijm
- 2 tenen knoflook
- 750 ml rode port
- 1 sinaasappel schil zonder wit
- 1 lt kalfsfond
- 75 g boter
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Smelt boter in een ruime pan tot bruisend, voeg sjalot, champignon, cranberry, tijm en knoflook toe en fruit licht aan.
- Blus af met rode port, voeg sinaasappelschil toe en laat inkoken tot 2/3 van de originele hoeveelheid.
- Voeg kalfsfond toe en laat met de helft inkoken totdat de juiste consistentie en vooral smaak is bereikt.
- Passeer door een zeef en breng op smaak met zout en peper.