Haal de Porterhouse 2 uur vantevoren uit de koeling en bestrooi 5 minuten vantevoren met zout.
Verhit een rvs koekenpan rustig voor, zet het vuur hoger, giet olie in de pan en laat verder warm worden totdat de pan bijna rookt.
Leg de Porterhouse in de pan en raak de eerste 2 minuten niet aan.
Probeer het vlees iets te bewegen, controleer of de Maillard-reactie heeft plaatsgevonden (korstje) en draai om.
Zet het vuur ietsje zachter, voeg boter, ui, knoflook en tijm toe en leg alles na 2 minuten op een bakplaatje. Dek af met een dubbelgevouwen stukje aluminiumfolie.
Wacht tot de kerntemperatuur ± 45ºC aangeeft en zet dan het plaatje nog 3 minuten in een op 210ºC voorverwarmde oven.
Laat het vlees nog even rusten en trancheer. Zorg dat er op de borden goed het verschil is te zien tussen ossenhaas en entrecôte.