Prep Tijd | 60 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 Porterhouse van 1 kg
- 2 el zonnebloemolie
- 1 el boter
- 1 in ui stukken
- 1 teen knoflook geplet
- 3 takjes tijm
- Maldonzout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Haal de Porterhouse 2 uur vantevoren uit de koeling en bestrooi 5 minuten vantevoren met zout.
- Verhit een rvs koekenpan rustig voor, zet het vuur hoger, giet olie in de pan en laat verder warm worden totdat de pan bijna rookt.
- Leg de Porterhouse in de pan en raak de eerste 2 minuten niet aan.
- Probeer het vlees iets te bewegen, controleer of de Maillard-reactie heeft plaatsgevonden (korstje) en draai om.
- Zet het vuur ietsje zachter, voeg boter, ui, knoflook en tijm toe en leg alles na 2 minuten op een bakplaatje. Dek af met een dubbelgevouwen stukje aluminiumfolie.
- Wacht tot de kerntemperatuur ± 45ºC aangeeft en zet dan het plaatje nog 3 minuten in een op 210ºC voorverwarmde oven.
- Laat het vlees nog even rusten en trancheer. Zorg dat er op de borden goed het verschil is te zien tussen ossenhaas en entrecôte.