Recept Afdrukken
Ponzu
Maaltijd sauzen
Keuken Japans
Porties
Ingrediënten
Maaltijd sauzen
Keuken Japans
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng sake en mirin aan de kook, laat een minuut koken zodat de alcohol uit de sake verdampt en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Meng de licht ingekookte sake/mirin met sojasaus, water, rijstazijn, citroensap*, kombu en katsuobushi en zet minimaal een nacht koud weg.
  3. Passeer de ponzu door een fijne zeef, of nog mooier door een stuk kaasdoek en druk de kombu en katsuoboshi licht uit.
Notities

Je kunt de ponzu 2 weken bewaren. * Alle citrus is lekker, citroen, sinaasappel, grapefruit, yuzu, maar zorg dat minimaal de helft citroensap is. * Bij uitzondering gebruik ik een cupmaat, niet veel mensen hebben een grammenweegschaal die vanaf 0,1 gram weegt,


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.