Porties |
|
Ingrediënten
- 50 ml sake
- 1 el mirin
- 125 ml Kikkoman sojasaus
- 65 ml water
- 65 ml rijstazijn
- 65 ml citroensap
- 10 g kombu
- 1/2 cup katsuobushi 4 gr
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Breng sake en mirin aan de kook, laat een minuut koken zodat de alcohol uit de sake verdampt en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Meng de licht ingekookte sake/mirin met sojasaus, water, rijstazijn, citroensap*, kombu en katsuobushi en zet minimaal een nacht koud weg.
- Passeer de ponzu door een fijne zeef, of nog mooier door een stuk kaasdoek en druk de kombu en katsuoboshi licht uit.
Notities
Je kunt de ponzu 2 weken bewaren. * Alle citrus is lekker, citroen, sinaasappel, grapefruit, yuzu, maar zorg dat minimaal de helft citroensap is. * Bij uitzondering gebruik ik een cupmaat, niet veel mensen hebben een grammenweegschaal die vanaf 0,1 gram weegt,