Pompoensoep
Maaltijd
soep
Keuken
Frans
Porties
Prep Tijd
6
personen
10
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
30
minuten
10
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
10
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
30
minuten
10
minuten
Ingrediƫnten
650
g
pompoen “Hokkaido”
ontpit en in brunoise
120
g
wortel
brunoise
120
g
selderijknol
brunoise
60
g
ui
gesnipperd
50
ml
olijfolie
200
ml
groentebouillon
300
ml
room
1
citroen
sap en rasp
cayennepeper
1
tl
kurkuma
1
tl
komijn
zout
Instructies
Fruit ui glazig in olie, voeg wortel, selderijknol, ui en pompoen toe en bak 10 minuten zacht door.
Voeg bouillon, room, cayennepeper, kurkuma en komijn toe, breng tegen de kook en stoof in 30 minuten gaar.
Passeer de groenten door een zeef en maal met wat van het kookvocht fijn in de keukenmachine.
Voeg kook vocht toe tot een mooie en vooral lekkere soep en breng op smaak met zout en peper.