Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 3 el tahini
- 75 ml citroensap
- 1 teen knoflook geperst
- 100-150 ml water
- cayennepeper
- platte peterselie gesneden, naar smaak
- 1 pompoen medium formaat
- 100 ml olijfolie
- 30 ml honing
- 3 takjes salie alleen de blaadjes, gesneden
- 50 g geschaafde amandelen getoast.
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maal tahini, citroensap en knoflook fijn in de keukenmachine en vroeg al draaiende water toe tot de gewenste dikte. Breng op smaak met zout, cayennepeper en peterselie.
- Snijd de pompoen in rechte plakken van gelijke dikte en verwijder de zaadjes.
- Meng olijfolie, honing en salie en haal hier de pompoen doorheen.
- Bestrooi de pompoen met zout en grill aan beide krokant.
- Strooi geschaafde amandelen over de pompoen, rasp er nog wat citroenschil overheen en serveer met de tahini-citroensaus.