Prep Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 3 nectarines geschild en ontpit,in stukjes
- 1 cm verse gember geraspt
- 200 ml zonnebloemolie
- 1 el honing
- 2 el witte balsamico azijn
- 1 pompoen medium formaat
- 100 ml olijfolie
- 30 ml honing
- 30 g geschaafde amandelen even getoast.
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maal nectarines, gember, honing en azijn fijn in de blender en voeg langzaam de olie toe, laat een half uur infuseren en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de pompoen in rechte plakken van gelijke dikte en verwijder de zaadjes.
- Stook de bbq naar de juiste temperatuur/hoogte (warm|200ºC|2).
- Maak een marinade van olijfolie en honing en haal hier de pompoen doorheen.
- Bestrooi de pompoen met zout en grill aan beide krokant. Zorg dat het vuur niet te hoog komt zodat de pompoen van binnen gaar wordt.
- Strooi geschaafde amandelen over de pompoen en serveer met nectarinedressing.
Notities
* Laat je niet weerhouden door nectarines, perziken zijn ook prima.