Recept Afdrukken
Pepersaus
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. bak het vlees aan in druivenpitolie, voeg de helft van de boter toe en laat licht carameliseren maar pas op dat de boter niet verbrandt.
  2. giet het vet uit de pan maar laat het vlees erin, blus af met 250 ml water en kook droog. Herhaal dit nog 2 keer en kook de runderjus de laatste keer tot de helft in.
  3. stoof sjalot, wortel, champignons, knoflook, peterseliestelen, tijm en laurierblad aan in de rest van de boter in een tweede pan tot glazig en giet hier de gezeefde runderjus op (runderjus goed uitdrukken)
  4. breng tegen de kook aan en laat indampen tot de groente gaar zijn
  5. passeer de saus door een zeef, voeg een zelfde hoeveelheid room toe alsmede de peperkorrels en laat reduceren op smaak. Breng nog verder op smaak met zout en peper en monteer eventueel met een klontje boter, why not!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.