
Prep Tijd | 60 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 4 perziken
- 150 g suiker
- 500 ml witte wijn
- 200 ml water
- 1 sinaasappel sap en schil
- 3 takjes munt
- 1 vanillestokje merg uitgeschraapt
- 1 kaneelstokje
- 120 g frambozen
- 2 el poedersuiker
- 1 citroen sap naar smaak
- 8 bollen vanilleijs
- 60 g amandelen geschaafd, getoast
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- Breng witte wijn, water, suiker, vanillestok met merg, sinaasappel-schil* en -sap, kaneel, steranijs en munt tegen de kook aan en zorg dat alle suiker oplost.
- Snijd de ongeschilde perziken in kwarten, verwijder de steen en leg in de hete zoete bouillon.
- Leg een rond velletje bakpapier bovenop de perziken en verzwaar dit met een bordje wat in de pan past zodat de perziken echt onder staan.
- Pocheer de perziken 5 minuten in de bouillon, haal de pan van het vuur en laat ze afkoelen in de bouillon (dat duurt wel even).
- Maal frambozen fijn met poedersuiker en breng op smaak met citroensap (de fanaat passeert de puree door een zeef).
- Serveer de afgekoelde perziken met vanille-ijs, frambozenpuree en getoaste geschaafde amandelen.
Notities
*Snijd met een dunschiller een paar stukken sinaasappelschil en haal met een puntig mesje al het bittere wit uit de binnenkant.