Pavlova
Paul en caroline malen 300 g frambozen met 25 g poedersuiker fijn in de blender tot een coulis die ze er nog overheen gieten. Het schuim kun je overigens luchtdicht 3 dagen, en in de freezer 1 maand bewaren.
Maaltijd
dessert
Keuken
Frans
Porties
Prep Tijd
10
personen
15
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
1
uur
6
uur
Porties
Prep Tijd
10
personen
15
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
1
uur
6
uur
Ingrediënten
8
eiwitten
500
g
automatensuiker
4
tl
Maizena
2
tl
witte wijnazijn
1/2
tl
vanille extract
250
g
aardbeien
200
g
blauwe bessen
100
g
bosbessen (myrtilles)
650
ml
room
lobbig geklopt
25
g
poedersuiker
6
takjes munt
alleen de blaadjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 180ºC
Bedek een bakplaat met bakpapier en teken een cirkel van 25 cm (teken de bodem van een springvorm af)
Klop het eiwit stijf tot pieken, en voeg er al draaiend schep voor schep suiker door tot stijf en glanzend.
Strooi Maizena, azijn en en vanille over het eiwit en schep dat met een metalen lepel luchtig door het schuim.
Giet het schuim op de cirkel en strijk af.
Zet de bakplaat in de oven die je direct op 120ºC zet,
Zet na een uur de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen.
Leg de meringue omgekeerd op een schaal en trek het bakpapier eraf.
Klop de room lobbig, strijk over de meringue, en verdeel er de bosvruchten over.