Pavlova
Paul en caroline malen 300 g frambozen met 25 g poedersuiker fijn in de blender tot een coulis die ze er nog overheen gieten. Het schuim kun je overigens luchtdicht 3 dagen, en in de freezer 1 maand bewaren.
Porties Prep Tijd
10personen 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1uur 6uur
Porties Prep Tijd
10personen 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1uur 6uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180ºC
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier en teken een cirkel van 25 cm (teken de bodem van een springvorm af)
  3. Klop het eiwit stijf tot pieken, en voeg er al draaiend schep voor schep suiker door tot stijf en glanzend.
  4. Strooi Maizena, azijn en en vanille over het eiwit en schep dat met een metalen lepel luchtig door het schuim.
  5. Giet het schuim op de cirkel en strijk af.
  6. Zet de bakplaat in de oven die je direct op 120ºC zet,
  7. Zet na een uur de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen.
  8. Leg de meringue omgekeerd op een schaal en trek het bakpapier eraf.
  9. Klop de room lobbig, strijk over de meringue, en verdeel er de bosvruchten over.