Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 1 uur |
Passieve Tijd | 6 uur |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 8 eiwitten
- 500 g automatensuiker
- 4 tl Maizena
- 2 tl witte wijnazijn
- 1/2 tl vanille extract
- 250 g aardbeien
- 200 g blauwe bessen
- 100 g bosbessen (myrtilles)
- 650 ml room lobbig geklopt
- 25 g poedersuiker
- 6 takjes munt alleen de blaadjes
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180ºC
- Bedek een bakplaat met bakpapier en teken een cirkel van 25 cm (teken de bodem van een springvorm af)
- Klop het eiwit stijf tot pieken, en voeg er al draaiend schep voor schep suiker door tot stijf en glanzend.
- Strooi Maizena, azijn en en vanille over het eiwit en schep dat met een metalen lepel luchtig door het schuim.
- Giet het schuim op de cirkel en strijk af.
- Zet de bakplaat in de oven die je direct op 120ºC zet,
- Zet na een uur de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen.
- Leg de meringue omgekeerd op een schaal en trek het bakpapier eraf.
- Klop de room lobbig, strijk over de meringue, en verdeel er de bosvruchten over.