Porties |
|
Ingrediënten
- 1 grote ui gesnipperd
- 30 ml arachideolie
- 3 tenen knoflook geraspt
- 375 ml water
- 375 gram Surinaamse pindakaas
- 225 ml ketjap manis zoet
- 100 ml citroensap
- 200 gram bruine basterdsuiker
- sambal badjak
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- fruit de ui in de olie tot lichtbruin, voeg knoflook toe en ga door tot de uien goed bruin zijn.
- breng ondertussen het water aan de kook, voeg de pindakaas toe en roer tot er een dikke saus ontstaat.
- voeg onder voortdurend roeren ketjap, citroensap en bruine suiker toe aan de opgeloste pindakaas.
- zodra de suiker goed is opgenomen in de saus voeg je ook de uien/knoflook toe.
- breng op smaak met sambal, zout en peper.
Notities
Volgens Paul is de saus na 2 dagen op z’n top.
Welke pindakaas raad u aan?
Hoi
Denk dat het 10ml citroensap moet zijn. Anders wordt het wel heel overheersend!