Patatas al horno
Maaltijd
garnituur
Keuken
Spaans
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Kook Tijd
80
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Kook Tijd
80
minuten
Ingrediënten
4
grote aardappels
Nicola’s, geschild
1
witte ui
schoon en in 2-en
1
teen
knoflook
geperst
4
takjes
tijm
4
el
olijfolie
100
ml
witte wijn
zout en peper
Instructies
Snijd de aardappels op de mandoline in 3 mm dikke schijven
Snijd de uien op de mandoline in 1 mm dikke halve schijven en werk los.
Meng aardappel en ui met knoflook, tijm, olijfolie en peper en zout.
Zet de aardappels in een platte braadslee, ik gebruik een paellapan, afgedekt met aluminiumfolie 1 uur in een op 160ºC voorverwarmde oven.
Verwijder het folie, besprenkel met witte wijn en zet nog 20 minuten terug op 200ºC.