Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 5 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 50 ml olijfolie
- 8 ansjovisfilets fijngesneden
- 2 tenen knoflook geperst
- 1/2 tl chili flakes
- 200 g tomaten gepeld blik
- 200 g tomaten blokjes blik
- 100 g zwarte olijven ontpit en gehakt
- 3 el kleine kappertjes gespoeld en uitgeknepen
- 350 g cochiglioni (schelpjes gedroogd)
- 6 takjes platte peterselie alleen de blaadjes, gesneden
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Gaar de ansjovis met olie in een sauspannetje en druk fijn met een vork.
- Voeg knoflook en chili toe en laat even garen.
- Voeg tomaat, olijven en kappertjes toe, laat warm worden en breng op smaak met zout en peper.
- Kook de pasta in ruim kokend water met wat zout volgens de instructies op het pak en giet af.
- Je kunt de saus eventueel wat vochtiger maken met kookwater van de pasta.
Notities
* Wil je het vegetarisch houden, of ben je sowieso niet dol op ansjovis, dan laat je het eruit en gebruik je wat meer zout.