Prep Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 gesnipperde rode ui
- 3 tenen knoflook geperst
- 3 el olijfolie
- 1 blik tomaatblokjes van 400 g
- 3 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- 5 takjes platte peterselie
- 400 g papardelle van Di Cecco*
- 2 bollen mozzarella
- 150 g mini mozzarella
- 200 g Parmezaanse kaas
- 10 takjes basilicum
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Fruit ui en knoflook glazig in olijfolie.
- Voeg tomaat, tijm, rozemarijn en peterselie toe, laat een uur zacht sudderen, voeg kerstomaatjes toe en breng op smaak met zout en peper. Verwijder de kruiden.
- Kook de papardelle ‘al dente’ (net niet gaar) in ruim kokend water met wat zout en giet af.
- Meng de papardelle met de saus, verkruimel de mozzarella er overheen en spatel goed door.
- Voeg als de mozzarella is gesmolten 100 gram Parmezaanse kaas toe en roer door tot de mozzarella draderig wordt. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer met mini-mozzarella, basilicum en de rest van de Parmezaan.
Notities
“Altijd maar die blauw-gele pakken van Di Cecco, hoe zit dat?” Nou ik vind dat gewoon een goed en consistent merk maar neem gerust een ander. Ik vind überhaupt gedroogde pasta veel fijner werken dan verse, veel constanter en geen verrassingen.