Panna cotta van witte chocolade en kardamom
Maaltijd
dessert
Keuken
Italian
Porties
Prep Tijd
4
personen
30
minuten
Passieve Tijd
4
uur
Porties
Prep Tijd
4
personen
30
minuten
Passieve Tijd
4
uur
Ingrediƫnten
2
peulen
kardamom
180
ml
room
250
ml
melk
1
snufje
zout
1/2
peul
vanille
uitgeschraapt
2
blaadjes
gelatine
175
g
witte chocolade
Instructies
Haal de kardemom uit de peulen, verwarm ze in een koekenpan en maal fijn in een vijzel.
Meng kardamom met room, melk, zout,en de vanille met de uitgeschraapte zaadjes en breng tegen de kook aan.
Laat 10 minuten naast het vuur staan.
Roer de in koud water geweekte en uitgeknepen gelatine door de room en laat 5 minuten staan.
Meng de witte chocolade goed door de warme room/melk en laat al roerend de chocolade oplossen.
Passeer het chocolademengsel door een fijne zeef en verdeel over 4 ramequins.
Laat minimaal 4 uur opstijven in de koeling