Kook Tijd | 25 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 375 ml room
- 250 ml melk
- 1 vanillestokje uitgeschraapt
- 4 blaadjes gelatine
- 350 g witte chocolade
- 75 g suiker
- zout
- 200 g myrtilles (bosbessen, bevroren)
- 40 g suiker
- 40 ml crème de myrtilles of Cassis
- 1 limoen alleen sap
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng room, melk, vanille en een snufje zout, breng tegen de kook aan en haal de pan van het vuur.
- Los 5 minuten later de in water geweekte en uitgeknepen gelatine op in de warme vloeistof en laat 10 minuten naast het vuur staan.
- Meng de chocolade met de warme room/melk, laat een minuut staan en laat al roerend de chocolade oplossen.
- Passeer alles door een fijne zeef en verdeel over 10 glazen of vormpjes. Laat minimaal een uur opstijven in de koeling.
- Breng myrtilles met suiker en crème de myrtilles (of Cassis) aan de kook en laat 10% inkoken. Breng op smaak met limoensap en draai tot een coulis in de keukenmachine. Passeer eventueel door een zeef.