Palingbouillon
Porties Prep Tijd
600ml 30minuten
Porties Prep Tijd
600ml 30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zweet ui aan in olie tot glazig en voeg de paling-graten en -vel toe.
  2. Roer de paling door de ui en voeg na een minuut wortel, tomaat en peterselie toe en blus af met witte wijn.
  3. Breng aan de kook en voeg na 2 minuten kippenbouillon toe.
  4. Breng tegen de kook aan en laat 25 minuten trekken.
  5. Passeer de bouillon door een zeef, breng weer aan de kook en laat inkoken tot 600 ml.
  6. Zet een nacht in de koeling en schep de volgende dag het vet van het oppervlak.
Notities

Hoe kleiner de groente hoe meer smaak ze afgeven in die 25 minuten. Gekke hoeveelheden komen door dat ik het recept de eerste keer volledig op gevoel heb gemaakt (maar wel de hoeveelheden heb gemeten).