Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
ml
|
Ingrediënten
- 50 g witte ui gesnipperd
- 1 el zonnebloem olie
- 360 g gerookte paling-graten en -vel géén koppen
- 55 g wortel kleine brunoise
- 15 g platte peterselie
- 95 g kerstomaat klein gesneden
- 125 ml witte wijn droog
- 1 liter kippenbouillon slappe
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Zweet ui aan in olie tot glazig en voeg de paling-graten en -vel toe.
- Roer de paling door de ui en voeg na een minuut wortel, tomaat en peterselie toe en blus af met witte wijn.
- Breng aan de kook en voeg na 2 minuten kippenbouillon toe.
- Breng tegen de kook aan en laat 25 minuten trekken.
- Passeer de bouillon door een zeef, breng weer aan de kook en laat inkoken tot 600 ml.
- Zet een nacht in de koeling en schep de volgende dag het vet van het oppervlak.
Notities
Hoe kleiner de groente hoe meer smaak ze afgeven in die 25 minuten. Gekke hoeveelheden komen door dat ik het recept de eerste keer volledig op gevoel heb gemaakt (maar wel de hoeveelheden heb gemeten).