Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 90 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 60 ml olijfolie
- 150 g winterpeen in stukjes
- 1 rode ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook geperst
- 50 g bloem
- 1800 g kalfsschenkels 6 x 300 g, de zijkanten ingesneden*
- 30 g boter
- 400 ml droge witte wijn
- 400 g gepelde of verse tomaten
- 70 g tomaten puree 1 blikje
- 4 takjes verse tijm gerist en gesneden
- 4 takjes basilicum alleen de blaadjes
- 400 ml bouillon
- 1 blaadjes bouquet garni* van selderij, peterselie en laurier
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 200 g champignons of gemengde paddenstoelen gesneden
- gremolata**
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin peen, ui en knoflook.
- Meng bloem met zout en peper, wentel hier de schenkels doorheen, smelt boter in een stoofpan en braad hier de schenkels in aan.
- Voeg de gebakken groentes toe aan het vlees en blus af met witte wijn.
- Breng tegen de kook aan, laat 3 minuten koken om de alcohol te laten verdampen, en voeg tomaten, tomatenpuree, kruiden, warme bouillon en bouquet garni toe. Laat ongeveer anderhalf uur stoven met de deksel voor 2/3 op de pan.
- Fruit ondertussen sjalotjes aan in het restant van de olie, bak hierin ook de champignons en voeg de die het laatste half uur aan de ossobucco toe.
- Kijk na anderhalf uur of de saus niet te nat is, laat zonodig nog even zonder deksel inkoken. Verwijder het bouquet garni en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de ossobucco direct of laat hem afkoelen. Verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
- * dat doe je zodat de schenkels tijdens het aanbraden en garen niet omkrullen. **geen ossobucco compleet zonder een fikse lepel gremolata.
super goed recept en lekker van smaak