Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 400 g chocolade puur
- 50 ml espressokoffie
- 250 g boter gesmolten
- 250 g suiker
- 12 eieren gescheiden
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Smelt de chocolade met de koffie (au bain marie), meng met de boter en daarna met de suiker.
- Klop de eiwitten met een snuf zout stijf in de keukenmachine en doe over in een ruime kom.
- Zorg dat de suiker goed oplost in de warme chocolademassa, laat iets afkoelen en meng er stuk voor stuk de dooiers door (ik doe dat in de eerder gebruikte keukenmachine).
- Vouw het eiwit rustig door de chocolademassa en druk alle klontjes kapot tegen de rand.
- Giet het beslag in een ingevette springvorm van ø25 cm en bak 45 minuten in een op 190ºC voorverwarmde oven.
- Laat volledig afkoelen (in de vorm) voordat je de taart aansnijdt.