Prep Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 125 g witte couverture (chocolade)
- 100 ml water
- 6 eieren gescheiden in dooiers en witten
- 100 g suiker
- 3 blaadjes gelatine
- 750 ml slagroom
- 125 g pure couverture (chocolade)
- 25 ml cognac
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Smelt witte couverture au bain marie, zorg dat er geen klontjes doorheen zitten, roer 50 ml water door de chocolade en roer door tot egaal en glimmend.
- Klop 3 dooiers met 25 gram suiker au bain marie totdat de massa wit is en aan je garde blijft hangen.
- Roer de in koud water geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes door de dooiers en laat wat afkoelen.
- Klop 3 eiwitten stijf met 25 gram suiker en klop de helft van de room lobbig (dus niet stijf).
- Schep het afgekoelde chocolademengsel door de geklopte eiwitten en daarna door de geklopte room (voorzichtig en met beleid) en laat in de koeling opstijven.
- Voor de donkere chocolade volg je exact dezelfde stappen maar zonder gelatine (1-2-4-5),
- Giet de donkere chocolade op de witte en laat alles minimaal 4 uur opstijven in de koeling.