Mousse van gerookte zalm en forel
Maaltijd
voorgerecht
Keuken
internationaal
Porties
Prep Tijd
8
personen
30
minuten
Porties
Prep Tijd
8
personen
30
minuten
Ingrediƫnten
260
g
visbouillon
10
blaadjes
gelatine
150
g
gerookte zalm
320
g
room
150
g
gerookte forel
100
g
mayonaise
1/4
tl
knoflookzout
5
takjes
dille
fijngesneden
zout en peper
Instructies
Verwarm 130 g bouillon en los hier 5 in koud water geweekte en uitgeknepen gelatine in op.
Maal de gerookte zalm fijn in de keukenmachine, voeg de bouillon toe en maal tot een fijne puree. Laat afkoelen tot lauw.
Klop 110 gram room lobbig, meng met de vispuree en vul hier de helft van een cakevorm mee en zet in de koeling.
Herhaal direct de eerste 3 stappen maar nu met de gerookte forel, en vul daar de cakevorm mee op.
Laat minimaal 4 uur opstijven alvorens je de mousse stort en snijdt (de vorm kort dompelen in heet water, randen even lossnijden en storten).
Klop 100 g room lobbig, meng met mayonaise, knoflookzout en dille en laat een kwartier staan. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
Serveer de vismousse met de dillesaus.