Mousse van gerookte zalm en forel
Porties Prep Tijd
8personen 30minuten
Porties Prep Tijd
8personen 30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verwarm 130 g bouillon en los hier 5 in koud water geweekte en uitgeknepen gelatine in op.
  2. Maal de gerookte zalm fijn in de keukenmachine, voeg de bouillon toe en maal tot een fijne puree. Laat afkoelen tot lauw.
  3. Klop 110 gram room lobbig, meng met de vispuree en vul hier de helft van een cakevorm mee en zet in de koeling.
  4. Herhaal direct de eerste 3 stappen maar nu met de gerookte forel, en vul daar de cakevorm mee op.
  5. Laat minimaal 4 uur opstijven alvorens je de mousse stort en snijdt (de vorm kort dompelen in heet water, randen even lossnijden en storten).
  6. Klop 100 g room lobbig, meng met mayonaise, knoflookzout en dille en laat een kwartier staan. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de vismousse met de dillesaus.